ukenru
oon-proponuye-ukrayini-ta-rosiyi-novu-ugodu-schodo-amiaku-diplomat

ООН пропонує Україні та росії нову угоду щодо аміаку - дипломат

 • 159467 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Угода щодо аміаку, до якої ООН підштовхує росію та Україну, може зрештою стабілізувати зернову угоду, повідомив Reuters західний дипломат, поінформований з цього питання, пише УНН.

Деталі

Запропонована угода, про яку вперше повідомила Financial Times, дозволить експортувати аміак — ключовий інгредієнт нітратних добрив — із росії через Україну, а потім на світові ринки.

путін заявив цього місяця, що розгляне можливість перегляду зернової угоди, але угода щодо аміаку може розвіяти побоювання росії, що вона не отримує достатньо від операцій з зерном, пише Reuters.

Згідно з пропозицією, аміак, що належить російському виробнику добрив "Уралхім", доставлятиметься трубопроводом до російсько-українського кордону. За словами дипломата, там його придбає торгова компанія Trammo зі штаб-квартирою у США.

Згідно з пропозицією, Trammo потім володітиме аміаком, який переміщатиметься Україною, оплачуючи Україні збори за перекачування та транзит, і продаватиме його на світові ринки з Чорного моря.

Однак важливішим може бути те, що угода щодо аміаку дає росії більше підстав дотримуватися угоди щодо зерна, додав дипломат.

Дипломат сказав, що Україна попросила полегшити експорт через свої порти.

Додамо

Трубопровід, яким аміак транспортується з російського Поволжя в порт Одеса, був побудований близько 40 років тому і розрахований на перекачування до 2,5 млн тонн аміаку на рік.

Українські Національні Новини

Новини Світу