onlain-rekrutynh-napravlennia-na-vlk-ta-onlain-vidstrochka-v-rezerv--mozhut-ziavytysia-novi-funktsii

Онлайн-рекрутинг, направлення на ВЛК та онлайн-відстрочка: в "Резерв+" можуть з’явитися нові функції

 • 22493 переглядiв

Застосунок "Резерв +" отримає функції онлайн-рекрутингу, направлення на ВЛК та онлайн-відстрочки. Оновлення стосуватиметься багатодітних батьків та студентів денної форми навчання.

У застосунку "Резерв+" має з’явитися онлайн-рекрутинг, направлення на ВЛК, яке можна буде згенерувати через застосунок, а також онлайн-відстрочка, яка на першому етапі оновлення стосуватиметься багатодітних батьків та студентів денної форми навчання. Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

Ми хотіли і плануємо зараз реалізувати онлайн-рекрутинг в декілька кліків, щоб наші громадяни, громадянки могли досить швидко мобілізуватися, або підписати контракт. Ми вже пропрацювали перший повний процес, який повністю готовий, і проводимо роботу з командою розробників, щоб якомога швидко реалізувати це в "Резерв+"

- сказала Черногоренко.

Також вона додала, що планується запровадити функції оформлення відстрочок від призову, онлайн-вишколів.

Вже восени ми будемо мати багато нових функцій в "Резерв+". Направлення на ВЛК була функція, яку ми проактивно взяли на борт нашої розробки. Ми плануємо реалізувати цю функцію до кінця 2024 року. Направлення можна буде згенерувати через застосунок. Завдяки реалізації такого електронного направлення, ВЛК можна буде проходити без додаткового візиту до ТЦК та СП. Цим зможуть користуватися і люди, які планово мають проходити ВЛК, і люди, які мають переатестувати свою обмежену придатність в певний період згідно із законом

- додала Черногоренко.

Крім того, в "Резерв+" має з’явитися онлайн-відстрочка. Реалізувати цей функціонал планують через інтеграцію з іншими реєстрами.

Перше оновлення буде стосуватися студентів денної форми навчання і багатодітних батьків. Максимально правильно буде не змушувати громадян стояти у чергах, а власне зробити проактивну відстрочку для цих громадян. Автоматичну відстрочку. Тобто як тільки ми отримаємо таку інформацію з відповідних реєстрів, то одразу відобразимо її в "Резерв+". Зараз це в реалізації, і найближчим часом плануємо випустити це оновлення

- зазначила заступниця міністра.

Нагадаємо

Міністерство оборони планує впровадити додаткові функції у застосунок "Армія+", а саме - курс навчання та військове посвідчення.

Популярні

Новини по темі