ukenru
ombudsmen-zustrilas-iz-rodichami-ukrayinskikh-politvyazniv

Омбудсмен зустрілась із родичами українських політв’язнів

 • 9888 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Офіс Омбудсмена провів зустріч із родичами українських політв’язнів в РФ та Криму і поінформував їх про те, яких заходів вживає для захисту прав українських політв’язнів. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає УНН.

"Разом зі своїм представником та співробітниками Секретаріату зустрілася з родичами українських політв’язнів в РФ та Криму - Ігорем Котелянцем, рідним братом політв’язня Євгена Панова, головою "Об’єднання родичів політв’язнів Кремля", Петром Дудкою, братом політв’язня Володимира Дудки, Ігорем Грибом, батьком політв’язня Павла Гриба. Звісно, у родичів було багато запитань про захист прав українських політв’язнів та їх звільнення. Розповіла про заходи, які мною вживаються та роботу Офісу Омбудсмана у цих напрямках", - повідомила Денісова в соцмережі.

За її словами, також на зустрічі були присутні правозахисники - директор Центру стратегічних справ УГСПЛ Михайло Тарахкало та виконавча директорка "Центру громадянських свобод" Олександра Романцова.

Як зазначила Омбудсмен, під час зустрічі сторони обмінялися наявною інформацією про стан дотримання прав наших громадян, утримуваних в РФ та на Кримському півострові, а також домовились і надалі підтримувати зв'язок.

Нагадаємо, родичі українських політв'язнів та правозахисники звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням запровадити посаду Уповноваженого з питань звільнення заручників Кремля.

Українські Національні Новини

Політика