ombudsmen-pro-sudilischa-v-rf-nad-ukrayinskimi-zakhisnikami-svit-maye-vidreaguvati

Омбудсмен про "судилища" в рф над українськими захисниками: "Світ має відреагувати"

 • 248263 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. В російському ростові-на-дону продовжуються «судилища» на українськими військовослужбовцями батальйону «Айдар». Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до міжнародних партнерів відреагувати на незаконні так звані «суди», повідомляє УНН.

Деталі

За словами омбудсмена, на лаві «підсудних» в рф – 18 полонених. Українським захисникам інкримінують насильницьке захоплення влади, зміну конституційного ладу так званої «днр» і участь в діяльності терористичної організації.

Цитата

«Це чергове судилище, яке підтверджує всьому світу, що росія робить злочинців із тих, хто боронив рідну землю. Це ті люди, які не вторгались на чужі території, а лише боролись за свою свободу, державу, сім’ю і життя.

Світ має реагувати на такі ганебні судилища захисників України. Адже очевидно для всіх, що на лаві підсудних мають опинитися не ті, хто захищається, а ті, хто зі зброєю в руках прийшов на чужі території», - написав уповноважений.

Лубінець зазначив, що росія цинічно займається кримінальним переслідуванням українських громадян і відчуваючи безкарність продовжує своє «правосуддя» над тими, кого не змогли залякати і зламати.

Омбудсмен вкотре наголосив, що такі судилища – це чергове грубе порушення загарбниками Женевської конвенції, за що країна-агресорка повинна постати перед судом.

Нагадаємо

Напередодні південний окружний військовий суд у ростові-на-дону сьогодні розпочав слухання у так званій "кримінальній справі" щодо 18 українських військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі