ombudsman-zvernuvsya-do-sbu-cherez-te-scho-farion-rozpovsyudila-personalni-dani-studenta-z-krimu

Омбудсман звернувся до СБУ через те, що Фаріон розповсюдила персональні дані студента з Криму

 • 461515 переглядiв

Цитата

«Я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку»,- написав Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що народний депутат ВРУ 7 скликання і мала б знати про важливість захисту персональних даних. Однак," ця людина публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента.

Деталі

Після того, як 8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму стало відомо, що юнаком зацікавився окупаційний «Центр боротьби з екстремізмом» російського міністра внутрішніх справ.

За словами омбудсмана навіть широковідомий факт того, що окупаційна адміністрація у Криму тисне на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів, не спинив Фаріон в умовах воєнного стану розголосити персональні дані хлопця. «Це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена загроза особистої безпеки та життя студента»,- наголосив Лубінець.

Нагадаємо

Це не перший скандал Ірини Фаріон за останній час. 5 листопада вона розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема Фаріон сказала, що не може назвати їх українцями.

Згодом Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ та Національної поліції України щодо негативних висловлювань та звинувачень стосовно військовослужбовців Збройних Сил України, які спілкуються мовами нацменшин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міносвіти підтримали студентів у скандалі з Фаріон

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині працює ППО по ворожому БпЛА

     • 102698 переглядiв

    Херсон знову під обстрілом армії рф - МВА

     • 69335 переглядiв

    Єрмак з українською делегацією прибув до США: провів першу зустріч

     • 130238 переглядiв