ukenru
olena-zelenska-bude-prisutnya-na-pokhoroni-korolevi-yelizaveti-ii-the-sun

Олену Зеленську запрошено на похорон королеви Єлизавети II – The Sun

 • 225298 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Першу леді України Олену Зеленську запрошено на похорон королеви Великої Британії Єлизавети II, який відбудеться 19 вересня. Про це інформує британське видання The Sun із посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

Олена Зеленська буде серед 500 іноземних лідерів країн та високопосадовців, запрошених на поминальну службу та VIP-прийом, організований королем Чарльзом III, пише The Sun.

"Присутність Олени Зеленської є ще одним свідченням глобальної підтримки України в умовах ізоляції росії. Велика Британія є одним із найвірніших союзників України. Її присутність на похоронах – ознака цієї дружби та взаємоповаги", – розповів співрозмовник видання.

Додамо

Також пам'ять Єлизавети ІІ Вшановуватимуть члени королівських родин інших країн – імператор Нарухіто та імператриця Масако з Японії, король Іспанії Феліпе VI і королева Летиція, король Бельгії Філіп і королева Матильда. 

Серед інших запрошених лідерів країн: президент США Джо Байден з дружиною Джилл, президент Франції Еммануель Макрон, віцепрезидент Китаю Ван Цишань, прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Туреччини Реджеп Ердоган та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, вказує The Sun.

Імені російського диктатора володимира путіна у списку запрошених немає.

Додамо

Королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, а також 14-ти країн Співдружності націй Єлизавета ІІ померла 8 вересня. Їй було 96 років.

Принц Чарльз після смерті матері набув статусу короля та взяв ім'я Чарльз ІІІ. За його указом, день похорону Єлизавети ІІ буде вихідним у Великій Британії.

Українські Національні Новини

Суспільство