okupanty-zdatni-zoseredytys-na-odnomu-napriamku-ymovirnoho-nastupu-u-2024-rotsi-isw

Окупанти здатні зосередитись на одному напрямку ймовірного наступу у 2024 році – ISW

 • 25667 переглядiв

Російське військове командування може зосередити свій прогнозований наступ наприкінці весни/влітку 2024 року на заході Донецької області через обмеженість ресурсів, приділяючи пріоритетну увагу району Авдіївки.

Російське військове командування надасть перевагу одному оперативному напрямку, можливо на заході Донецької області, вважають аналітики Інституту вивчення війни. У новому аналізі ISW, також згадується увага зс рф до осі Харків-Луганськ і районів поблизу Бахмута та Авдіївки, - у цих напрямках російська армія накопичує особовий склад і техніку, втім російські сили обмежені у плануванні, йдеться у звіті, передає УНН.

Російське командування може вважати район Авдіївки в Донецькій області своїм пріоритетом. Готовність російського військового командування залучити до наступу під Авдіївкою батальйон танків вказує на те, що цей наступ є пріоритетним. Російське командування може зосередити свою прогнозовану наступальну операцію наприкінці весни/влітку 2024 року на заході Донецької області, сподіваючись використати стійке, але незначне просування російських військ у цьому секторі 

– ідеться у публікації ISW.

В Інституті вивчення війни зауважили, із посиланням на українських офіційних осіб, що російські війська накопичують особовий склад уздовж Харківсько-Луганської осі, під Бахмутом, біля Авдіївки та на заході Запорізької області.

Згідно з висновками ISW, - "російські війська, ймовірно, зможуть розпочати узгоджену широкомасштабну наступальну операцію лише на одному оперативному напрямку за один раз через обмеженість власних людських ресурсів і планування".

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що на думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), керівник кремля намагатиметься використати заявлені "рекордні" показники на виборах президента рф, щоб створити інформаційні умови для виправдання тривалого конфлікту та тривалої окупації частини України

Також УНН повідомляв, що російська влада посилить риторику про нібито західні та українські "терористичні загрози", щоб отримати більшу внутрішню підтримку війни в Україні після нападу на "Крокус Сіті Холл".

Популярні

Новини по темі

На Закарпатті троє дітей отруїлися чадним газом

 • 21074 переглядiв

В Індії леопард увірвався до будинку та поранив п'ятьох людей

 • 22543 переглядiв

Дружина посла України у Бразилії захворіла на лихоманку Денге

 • 103345 переглядiв