ukenru
okupanti-zachischayut-zavali-dramteatru-u-mariupoli-tila-u-mishkakh-vivozyat-za-misto-radnik-mera

Окупанти "зачищають" завали драмтеатру у Маріуполі, тіла у мішках вивозять за місто - радник мера

 • 142775 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Російські окупанти у Маріуполі проводять «зачистки» своїх злочинів, зокрема на місці драматичного театру, по якому загарбники завдали авіаудар. Про це повідомив у Telegram-каналі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише УНН.

Цитата

«Окупанти продовжують «зачистку» в центрі Маріуполя. Наразі йде зачистка завалів драматичного театру. В процесі зачистки окупанти упаковують знайдені тіла загиблих в пластикові мішки, тракторами та вантажівками переміщують в накопичувач в промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Потім, за наповненням, вивозять в село Мангуш, де насипом звалюють в 300-метрову траншею», - повідомив Андрющенко.

Деталі

З його слів, до «зачистки» від тіл загиблих маріупольців залучені виключно командировані працівники так званих «МСЧ ДНР» через відмову місцевих жителів від участі в поібних роботах.

«Цинізму росіян немає межі. Територія скверу під драматичним театром використовувалась для кладовища солдатів нацистської Германії, тіла яких було ексгумовано та перезаховано лише в 2018-2019 роках при проведені реконструкції. Тепер росіяни знов перетворили центр Маріуполя на кладовище», - додав радник міського голови.

Раніше

Супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя. Журналісти оприлюднили супутникові знімки, які показують вірогідне місце масового поховання.

Російські окупаційні війська 16 березня скинули надпотужну бомбу на драматичний театр у Маріуполі. Там у цей час переховувалися люди. За оцінками, йдеться про близько тисячу цивільних маріупольців. Багато маріупольців ховалися в театрі з маленькими дітьми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП