okhmatdyt-nastupnoho-tyzhnia-vidbere-budkompaniiu-dlia-likvidatsii-naslidkiv-udaru-rf

"Охматдит" наступного тижня відбере будкомпанію для ліквідації наслідків удару рф

 • 103867 переглядiв

На початку наступного тижня "Охматдит" планує обрати будівельну компанію для ліквідації всіх наслідків російської терористичної атаки, використавши понад 800 мільйонів гривень, пожертвуваних благодійниками, а також державні кошти на відновлення пошкодженої будівлі, обладнання та будівництво нового корпусу.

"Охматдит" на початку наступного тижня планує обрати будкомпанію для ліквідації всі наслідки терористичного акту рф. Від благодійників надійшло понад 800 млн грн. Разом з державними коштами цей ресурс  буде направлений на усунення наслідків удару в першому корпусі. Зокрема, він буде відправлений на обладнання яке постраждало.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Ми очікуємо завершення дефектного акту, який скаже яка вартість будівництва повинна бути для того, щоб прибрати всі негаразди після терористичного акту. В понеділок-вівторок, на початку наступного тижня "Охматдит" відбере компанію, яка буде реалізовувати будівельні роботи для того, щоб ліквідувати всі наслідки терористичного акту й саме тоді ми вже будемо чітко знати вартість відновлення саме нового корпусу та будемо знати його тривалість

- сказав Ляшко.

За його словами, паралельно на території відбувається ще декілька процесів, зокрема оцінюються наслідки руйнувань об'єктів які внесені до культурної спадщини, а також працюють над пошкодженнями інших корпусів.В МОЗ зазначили, що після завершення цих обстежень можна буде розпочинати проєктування нової будівлі на місці зруйнованих та критично пошкоджених корпусів. Фахівці вже займаються підготовкою медичного завдання, яке передує роботам із проєктування.

"Ресурс, який ми отримали, а це вже понад 800 млн від усіх партнерів, надійшов на рахунки благодійних фондів та на благодійний рахунок "Охматдиту". (Він – ред.) разом з державними коштами буде відправлений на усунення наслідків терористичного акту в першому корпусі. Також він буде відправлений на обладнання яке постраждало й потім ці кошти будуть спрямовані на проєктування та будівництво нового корпусу. Держава профінансує те, що не буде вистачати", - розповів Ляшко.

Як виглядає "Охматдит" після атаки рф: показали світлини08.07.24, 12:42

Окрім того, він повідомив, що близько 400 млн грн потрібні Охматдиту лише для забезпечення обладнанням.

У списку пріоритетного обладнання – понад 55 номенклатурних позицій (загалом 242 одиниці обладнання) орієнтовною вартістю 400 млн грн. Ми отримуємо багато пропозицій від виробників та благодійників щодо його постачання, тому спільно з Охматдитом будемо координувати цей процес для більшої ефективності та чіткої відповідності потребам лікарні. Обладнання буде доставлене в дитячу лікарню із завершенням робіт з відновлення найновішого корпусу

- розповів Ляшко.

Підсумовуючи Ляшко, додав, що визначені три напрями, за якими будуть спрямовані зібрані завдяки пожертвам та виділені урядом кошти.

"Наші пріоритети – відновлення пошкоджених приміщень, створення можливостей для надання критично важливих медичних послуг та будівництво нового корпусу замість зруйнованого та пошкоджених аварійних будівель", - сказав міністр.

Доповнення

В МОЗ нагадали, що 8 липня 2024 року російські терористи вразили ракетою дитячу лікарню "Охматдит", що призвело до значних руйнувань будівель медзакладу та людських жертв.

Постраждали пʼять корпусів медзакладу, в тому числі один найновіший; одна будівля – корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій – обвалилася повністю.

У старому хірургічному корпусі вибиті майже всі вікна, сильно пошкоджено два хірургічні й два соматичні, реанімаційне та хірургічне відділення. У новому, зведеному лише нещодавно, корпусі пошкоджено 12 відділень, з них 8 – хірургічних, 5 – онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Також частково пошкоджено єдину в країні онкогематологічну лабораторію.

Атака на "Охматдит": помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару знаходився у реанімації10.07.24, 18:49

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі гучно: є влучання в аеропорту - Андрющенко

     • 25592 переглядiв

    СБУ викрила на хабарях одного з головних податківців Києва

     • 14510 переглядiв

    Через буревій на Прикарпатті аварійні відключення світла

     • 23981 переглядiв