ofitsiino-artem-dovbyk-hravets-rymskoi-romy

Офіційно: Артем Довбик гравець римської “Роми”

 • 13034 переглядiв

Український форвард Артем Довбик підписав 5-річний контракт з італійською 'Ромою'. Трансфер найкращого бомбардира Ла Ліги минулого сезону обійшовся в 30,5 млн євро плюс бонуси.

Римська "Рома" підписала з іспанської "Жирони" форварда збірної України Артема Довбика. Зазначається, що Довбик підписав контракт на 5 років, а іспанський клуб отримає 30,5 млн євро за трансфер гравця. Про це повідомляє пресслужба італійського клубу, передає УНН.

Деталі

Клуб уклав угоду з клубом Ла Ліги "Жироною" про перехід українського центрфорварда, якому в червні виповнилося 27 років, до лав "Джаллороссі" назавжди. Лівоногий і розумний гравець, Артем був найкращим бомбардиром Ла Ліги в сезоні 2023/24, забив 24 голи в 36 іграх, а також віддав вісім результативних передач. Ці виняткові цифри сприяли першій історичній кваліфікації Ліги чемпіонів для каталонського клубу, який посів третє місце у вищому дивізіоні Іспанії минулого сезону

- повідомила пресслужба клубу.

Зазначається, що Довбик виступатиме за "вовків" під 11 номером та стане першим українцем в історії "Роми". Також в клубі наголосили, що це перший випадок, коли клуб купив найкращого бомбардира попереднього сезону в будь-якій європейській лізі.

За інформацією ЗМІ, Довбик підписав контракт на 5 років – до літа 2029 року.

Трансфер 27-річного форварда обійшовся "Ромі" в 30,5 мільйона євро плюс 6 мільйонів бонусів отримає "Жирона" в якості бонусів та при наступному перепродажі ще 10% від вартості трансферу. Зарплата складе 3 мільйони євро на рік без урахування бонусів.

Також ЗМІ повідомляли, що Довбик відмовився від виплати в 1,5 млн євро від "Жирони". Справа в тому, що у Артема була письмова угода з іспанським клубом згідно з якою в разі його продажу він отримав би півтора мільйона євро. Гравець вирішив відмовитися від цих грошей, щоб допомогти своєму новому клубу.

Довбик вже встиг зустрітися з головним тренером римського клубу Даніеле де Россі, зазначивши, що "дуже щасливий".

В це трансферне вікно до Довбика також інтерес проявляв мадридський "Атлетіко".

Доповнення

Минулого сезону "Рома" зайняла 6 місце в Серії А та кваліфікувалася до Ліги Європи.

В сезоні 2023/2024 Артем Довбик перебрався до іспанської "Жирони" із "Дніпро-1" за 7,5 млн євро.

Артем Довбик став футболістом іспанської "Жирони"06.08.23, 17:28 • [views_743130]

В цьому сезоні Довбик, який забив 24 голи в 36-ти матчах в іспанській Ла Лізі, став найкращим бомбардиром сезону. Довбику вдалося повторити досягнення іншого легендарного нападника Андрія Шевченка за голами за сезон в топ-5 лігах Європи серед українців.

Нападник "Жирони" та національної збірної України Артем Довбик став найкращим бомбардиром сезону в іспанській Ла Лізі27.05.24, 18:49

Також зазначимо, що Довбик став 14 українцем, який виступатиме в чемпіонаті Італії. Свого часу в Серії А грали легендарний форвард Андрій Шевченко, Олександр Заваров, Олексій Михайличенко, Євген Шахов, Сергій Ателькін, Василь Прийма, Владислав Супряга, В’ячеслав Чурко, Ілля Брюхов та Танасій Косован.

Наразі в Серії А виступають ще двоє українських гравців - Руслан Маліновський ("Дженоа") та Віктор Коваленко ("Емполі").

Популярні

Новини по темі

Офіційно: Артем Довбик гравець римської “Роми”

 • 13034 переглядiв