ukenru
obstril-vokzalu-u-kramatorsku-zdiysnili-tochkoyu-u-z-okupovanoyi-donechchini-ekspertiza

Обстріл вокзалу у Краматорську здійснили "Точкою У" з окупованої Донеччини - експертиза

 • 156800 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Служба безпеки України повідомила, що експертиза доводить причетність російських окупантів до ракетного обстрілу вокзалу у Краматорську на Донеччині, у результаті якого загинуло близько шести десятків людей, пише УНН.

Цитата

«Служба безпеки отримала беззаперечні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу у Краматорську 8 квітня, у результаті якого загинула 61 особа, а 121 отримали поранення», - повідомили в СБУ.

Деталі

Зазначається, що завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети та аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області, яка ще з 2014 року перебуває під тимчасовою окупацією рф.

Експерти також підтвердили, що для обстрілу застосували керовану одноступінчасту твердопаливну ракету 9М79-1 із зарядом касет. На широкий загал вона відома як «Точка У».

За інформацією СБУ, декілька комплексів із «Точкою У» розміщені на окупованих територіях Донбасу та використовуються загарбниками вже протягом 8 років.

Повідомляється, що слідчі СБУ продовжують свою роботу і поповнюють доказову базу у межах кримінального провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Контекст

8 квітня окупанти завдали ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська.

На момент удару відбувалася евакуація населення, на вокзалі перебувало близько 4000 цивільних осіб, серед яких здебільшого були жінки та діти.

У результаті загинуло понад шість десятків людей, серед яких були діти.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП