obshuki-na-1-1-v-sbu-zayavili-scho-ne-zvinuvachuyut-kanal-u-proslushtsi-goncharuka

Обшуки на 1+1: в СБУ заявили, що не звинувачують канал у "прослушці Гончарука"

 • 14373 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Служба безпеки України в рамках розслідування справи щодо незаконного прослуховування Прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука не звинувачує канал 1+1, де напередодні проводились обшуки працівниками СБУ. Про це на засіданні Комітету ВР з питань свободи слова сказав перший заступник начальника головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, передає кореспондент УНН.

"Хочу ще раз наголосити: ми ніяким чином не звинувачуємо канал 1+1, тому що обшук у каналі 1+1 не проводився. Обшуки проводились за місцями проживання і роботи окремих журналістів, які співпрацюють з каналом 1+1. Обшуки проведені відповідно до вимог чинного законодавства", - сказав Маяков.

Він також зазначив, що "ні голова Служби Безпеки, ні будь-яка посадова особа Служби безпеки не говорили про те, що ми журналістів, у яких вчора проведені відповідно до рішення суду слідчі дії, підозрюємо в причетності до вчинення злочину".

"Цього сказано не було. Дійсно, вчора було проведено кілька десятків обшуків, але люди, у яких ми провели ці обшуки, сприйняли це адекватно. Вони розуміли, що це – слідчі дії, проведені в межах компетенції в зв’язку з розслідуванням кримінального провадження про злочин", - повідомив службовець.

Нагадаємо, співробітники СБУ прийшли з обшуками на телеканал 1+1. Пізніше народний депутат України Олександр Дубінський повідомив, що обшуки на телеканалі 1+1 ведуть з метою знайти пристрій, за допомогою якого співробітник телеканалу міг проводити запис під час наради Прем’єр-міністра Олексія Гончарука в Кабінеті міністрів.

Згодом група 1+1 медіа підтвердила, що у приміщенні редакції програми “Гроші” відбувається обшук робочих місць журналістів офіцерами СБУ. Вони звернулись до голови СБУ Івана Баканова з проханням прокоментувати ситуацію.

Пізніше з’явилась заява СБУ. У Баканова заявили, що обшуки, які проводяться по вулиці Куренівській, 18 не пов’язані з діяльністю телеканалу 1+1, а здійснюються щодо конкретних осіб, за місцями можливого створення та зберігання ними аудіо файлів, отриманих у незаконний спосіб.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський обговорив зі "слугами народу" обшуки на 1+1

     • 19857 переглядiв

    Завтра в Україну прибуде глава МЗС Угорщини

     • 15476 переглядiв

    У Києві зі стріляниною затримали викрадача автівки

     • 16653 переглядiв