obladnannya-ne-groshi-v-uryadi-gotuyut-mekhanizm-dopomogi-zruynovanim-pidpriyemstvam

Обладнання, не гроші: в уряді готують механізм допомоги зруйнованим підприємствам

 • 23295 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. У Міністерстві економіки України працюють над механізмом відновлення виробництва зруйнованих підприємств шляхом матеріально-технічної допомоги. Про це повідомляє пресслужба міністерства, передає УНН.

Цитата

"Ключова ідея: національні виробники, обладнання яких знищене чи пошкоджене внаслідок російської агресії, матимуть можливість отримати обладнання іноземного виробництва як матеріально-технічну допомогу. Акцентую, що йдеться про допомогу саме обладнанням, а не коштами. Воно постачатиметься за механізмами, аналогічними або схожими з механізмами надходження гуманітарної допомоги в Україну", – заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Деталі

За словами заступника міністра, у найближчий період необхідно напрацювати та запропонувати прозорий і чіткий механізм отримання допомоги, зрозумілий як для українського бізнесу, так і для іноземних партнерів.

Передбачається, що приватні підприємства подаватимуть офіційно підтверджений перелік пошкодженого обладнання до ОВА, державні – до центральних органів виконавчої влади.

Допомога надходитиме через визначених отримувачів гуманітарної допомоги. Мінекономіки планує розробити механізм її розподілу з урахуванням пріоритетності розвитку галузей економіки та економічної доцільності.

Окрім того, як вказано, обов'язково потрібно розробити дієві запобіжники від зловживань на різних етапах та механізми контролю.

Попередньо ключовими адресатами матеріально-технічної допомоги у вигляді обладнання стануть підприємства переробки чи ті, що генерують додану вартість.

Нагадаємо

Міністерство економіки України спільно з багатостороннім агентством гарантій інвестицій MIGA домовились про створення оперативної групи для пришвидшення процесу страхування інвестицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свириденко: економіка у цьому році зросте щонайменше на 4%, у наступному - на 5%

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Тариф на передачу електроенергії можуть збільшити на 22,2%

     • 28620 переглядiв

    Помер продюсер серіалу "Ейфорія" Кевін Турен: що відомо

     • 28807 переглядiв