ukenru
oask-vzyav-u-provadzhennya-spravu-klichka-proti-bogdana

ОАСК взяв у провадження справу Кличка проти Богдана

 • 10799 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом мера Києва Віталія Кличка до керівника Офісу Президента Андрія Богдана. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОАСК.

"ОАСК відкрив провадження у справі за позовом Віталія Кличка до керівника Офісу Президента України Андрія Богдана. Суд розглядатиме даний позов за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін", - вказали у суді.

В ОАСК зазначили, що позивач просить суд визнати протиправними та такими, що вчинені з перевищенням наданих повноважень, дії керівника Офісу Президента України Андрія Богдана щодо звернення до уряду з листом про внесення Президенту подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

У суді нагадали, що раніше відкрили провадження і призначили на 31 жовтня підготовче засідання у іншій справі за позовом Віталія Кличка до Кабінету міністрів України та глави уряду Олексія Гончарука.

"У даному ж позові суд просять визнати протиправними дії КМУ щодо внесення Президенту України подання від 4 вересня про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації у зв’язку із закінченням строку повноважень Глави держави, а також скасувати пропозицію Прем’єр-міністра, що датована 4 вересня, про звільнення позивача з посади голови КМДА", - додали в ОАСК.

Нагадаємо, 4 вересня Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Українські Національні Новини

Політика