ukenru
oask-prosyat-skasuvati-fiksovanu-tsinu-na-elektroenergiyu-vstanovlenu-uryadom-dlya-pobutovikh-spozhivachiv

ОАСК просять скасувати фіксовану ціну на електроенергію, встановлену урядом для побутових споживачів

 • 21546 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Окружний адміністративний суд міста Києва просять скасувати встановлену Кабінетом міністрів України ціну на електричну енергію для побутових споживачів на рівні 1,68 грн. за 1кВт⋅год. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОАСК.

Цитата:

"Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Кабінету Міністрів України щодо оскарження окремих положень Постанови, якою було встановлено фіксовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів на рівні 1,68 грн за 1кВт⋅год. Зокрема, йдеться про оскарження підпунктів 3 та 4 пункту 2 Постанови КМУ №1325 від 28 грудня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що на думку позивача, урядом при прийнятті оскаржуваної постанови було порушено низку законів України, а також не дотримано положень Регламенту Кабінету Міністрів України.

"Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі", - зазначається в повідомленні

Що було раніше

З 1 січня цього року в Україні скасували пільговий тариф в 90 коп/КВт-год для населення на перші 100 кВт-год електроенергії і встановлено єдиний тариф на рівні 1,68 грн/кВт-год. Через це українці, які використовують електроенергію для опалення, та дитбудинки сімейного типу, багатодітні та прийомні сім'ї отримали значно вищі платежі за електрику.

В уряді запропонували вирішити проблему шляхом надання компенсацій.

На тлі тотального підвищення тарифів на комуналку - не лише на електрику, а й на газ - українці почали виходити на протести по регіонах.

Українські Національні Новини

Політика