ukenru
o-sentsov-perebuvaye-v-izolyatsiyi-i-ne-otrimuye-listiv-advokat

О.Сенцов перебуває в ізоляції і не отримує листів — адвокат

 • 9191 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Ув’язнений у російській колонії український режисер Олег Сенцов практично перебуває в ізоляції, не отримуючи листів. Про це його адвокат Дмитро Дінзе розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, передає УНН.

“Наскільки я знаю, листи, які йому надсилають, до нього не доходять. Вони, як я дізнався від працівників колонії, пересилаються до Москви і там люструються... Фактично він перебуває в ізоляції”, — зазначив Д.Дінзе і додав, що за О.Сенцовим спостерігають з Москви, і відповідні умови утримання йому створюють, щоб від нього нічого не йшло і до нього нічого не доходило.

За словами адвоката, О.Сенцов може отримувати речові, продуктові посилки, але листи з-за кордону, зокрема з України, до нього не доходять.

Адвокат розповів, що з О.Сенцовим контактує лише один журналіст з місцевого інтернет-видання, який також є членом Громадсько-спостережної комісії в Якутії.

“Він до Олега періодично їздить і, відповідно, з ним веде якісь розмови, відстежує умови його тримання. Місцевого адвоката для цього наймати не має жодного сенсу”, — зазначив Д.Дінзе.

За словами адвоката, О.Сенцов сподівається, що все-таки почнеться обмін полонених, і його обміняють на громадян Росії, котрі утримуються на території України.

Нагадаємо, Олег Сенцов був затриманий представниками російських спецслужб в анексованому Криму у травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму, анексованого Росією.

О.Сенцов свою провину не визнав. Правозахисний центр “Меморіал” у Росії вніс його ім’я у список політв’язнів.

Українські Національні Новини

Суспільство