novyi-uriad-polshchi-zminyv-kerivnytstvo-naikrupnishykh-derzhavnykh-zmi

Новий уряд Польщі змінив керівництво найкрупніших державних ЗМІ

 • 27583 переглядiв

Міністр культури Польщі звільнив керівників державних ЗМІ. Опозиція висловила протест, наголошуючи на необхідності для державних ЗМІ залишатися антиурядовими.

Міністр культури Польщі звільнив голів правління, членів рад директорів та наглядових рад державних ЗМІ: Польського радіо, телеканалу TVP та агенції новин РАР. Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

Деталі

Міністр культури Польщі Бартломей Сенкевич звільнив з посад голов правління та директорів наглядових рад державних ЗМІ - Польського телебачення, Польського радіо та Польської агенції преси. Одночасно зі звільненням міністр призначив нові наглядові ради цих ЗМІ, які призначили нові ради директорів компаній.

У Мінкульті заявили, що необхідність звільнення було обґрунтовано відповідною постановою Сейму Республіки Польща від 19 грудня 2023 року.

Напередодні Сейм дійсно ухвалив постанову про відновлення правопорядку, а також неупередженість та надійність засобів масової інформації, яка поширюється на державні засоби масової інформації.

Після ухвалення закону польська опозиція з партії "Право та справедливість" провела ніч у студії телеканалу TVP, протестуючи проти цього рішення.

У кожній демократії мають бути антиурядові ЗМІ. Так вийшло, що у Польщі це державні ЗМІ. Тому ми маємо захищати ці засоби масової інформації

– прокоментував лідер опозиції Ярослав Качинський.

Польща: уряд Туска отримав вотум довіри13.12.23, 00:27

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Брежнєва позбавили звання почесного громадянина Дніпра

     • 30205 переглядiв