novyi-premier-brytanii-zaklykav-soiuznykiv-po-nato-zbilshyty-vytraty-na-oboronu

Новий прем'єр Британії закликав союзників по НАТО збільшити витрати на оборону

 • 14019 переглядiв

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер закликав союзників по НАТО збільшити оборонні витрати для захисту цінностей Альянсу в "нову і небезпечну епоху" загроз з боку росії, Китаю, тероризму і конфліктів на Близькому Сході і в Північній Африці.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер у четвер закликав інших союзників по НАТО збільшити витрати на оборону, заявивши, що це необхідно для захисту цінностей Альянсу в "нову та небезпечну епоху". Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters.

Деталі

Виступаючи на своєму першому міжнародному саміті з моменту вступу на посаду прем'єр-міністра Великої Британії минулого тижня, Стармер повторив, що його уряд розробить дорожню карту для досягнення 2,5 % ВВП на оборонні витрати.

Стармер вказав, що 23 члени Альянсу з 32 зараз витрачають на оборону 2 % ВВП, "але в світлі серйозних загроз нашій безпеці ми повинні йти далі".

"Ми стикаємося із загрозою покоління росії, якій допомагають такі країни, як Північна Корея та Іран. Конфлікти вирують на Близькому Сході і в Північній Африці, виклик Китаю, тероризм і міжнародні інститути, які повинні лежати в основі заходів у відповідь, підриваються", - заявив він.

Reuters зазначає, що згідно з аналізом, опублікованим у квітні попереднім урядом консерваторів, у 2024-2025 фінансовому році видатки на оборону Великої Британії, які б відповідали вимогам НАТО, мали становити 2,32% ВВП.

Доповнення

Кір Стармер на саміті НАТО пообіцяв непохитну підтримку Україні в її боротьбі проти російського вторгнення, підкресливши, що Британія солідарна з союзниками в цьому питанні.

Популярні

Новини по темі

Над Сумщиною вночі збили крилату ракету та "шахед"

 • 19165 переглядiв