ukenru
novopriznachenni-suddi-ksu-sogodni-skladut-prisyagu

Новопризначенні судді КСУ сьогодні складуть присягу

 • 11188 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Сьогодні, 5 листопада, о 12:00 відбудеться урочиста церемонія складення новопризначеними суддями Конституційного Суду України Петром Філюком та Галиною Юровською присяги. Про це повідомляється на сайті КСУ, передає УНН.

Зазначимо, що учасники XVII позачергового з'їзду суддів України 29 жовтня та 30 жовтня обрали двох суддів Конституційного Суду України.

Новообраними суддями Конституційного Суду України стали Галина Юровська та Петро Філюк.

Галина Юровська працювала суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

А Петро Філюк був головою Волинського апеляційного суду.

Трансляція урочистого заходу з нагоди складання присяги відбудеться на сайті КСУ.

Нагадаємо, 17 вересня судді КСУ головою Суду обрали Олександра Тупицького. Заступником голови КСУ став Сергій Головатий.

У травні ж поточного року Конституційний суд України звільнив свого попереднього голову Станіслава Шевчука.

За відставку останнього проголосувало 12 суддів КСУ. Підставою для усунення Шевчука з посади став негативний висновок Комісії з етики та регламенту, що встановила невідповідність Шевчука займаній посаді, констатувавши в його роботі низку системних дисциплінарних порушень.

Передувало звільненню Шевчука висловлення йому недовіри з боку суддів КСУ

11 жовтня Окружний адмінсуд столиці виніс рішення про поновлення Шевчука на посаді, однак правового механізму виконання такого рішення чинним законодавством не передбачено, кажуть юристи.

Рішення ОАСК називають нікчемним та абсурдним, з огляду на положення Конституції України та спеціальний статус самого Суду.

Українські Національні Новини

Політика