ukenru
nord-stream-podav-do-sudu-na-strakhovykiv-aby-vidshkoduvaty-zbytky-vid-vybukhiv-na-hazoprovodakh-financial-times

Nord Stream подала до суду на страховиків, аби відшкодувати збитки від вибухів на газопроводах - Financial Times

 • 27286 переглядiв

Nord Stream судиться зі страховиками на суму близько 400 мільйонів євро за відмову покривати вибухи, які пошкодили газопроводи "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Компанія Nord Stream судиться зі страховиками на суму близько 400 мільйонів євро за відмову покривати вибухи на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2". Про це повідомляє видання Financial Times, передає УНН.

Деталі 

Минулого місяця швейцарська компанія подала позов, стверджуючи, що страховики "не виплатили" шкоду, завдану підводними вибухами, які пошкодили газопроводи Nord Stream 1 і 2 на дні Балтійського моря.

ЄС після пошкодження "Північного потоку" намагається посилити захист енергооб'єктів: деталі18.11.22, 12:00 • [views_331410]

Lloyd's of London і Arch Insurance вказані як представницькі відповідачі від імені кількох страховиків у полісах.

Згідно з документами "попередня оцінка високого рівня" Nord Stream щодо витрат на ремонтні роботи та заміну втраченого газу становить від 1,2 до 1,35 мільярда євро.

Доповнення

Справа порушується проти Lloyd’s of London серед страховиків, які надали так звані первинні поліси, що покривають перші збитки від будь-якої події. Другим відповідачем є група страховиків на чолі з підрозділом Arch Insurance, що базується на Бермудах, яка надала так зване додаткове покриття. Такі поліси, як правило, починають діяти після того, як будуть виплачені кошти за первинними полісами.

Зазначається, що позов у ​​розмірі 400 мільйонів євро розподіляється порівну між основною та ексцес-групами. Компанія також вимагала приблизно 3,7 мільйона євро за обстеження збитків плюс інші витрати.

У виданні додають, що на момент вибуху жоден з трубопроводів не працював. Так, поставки по Nord Stream 1 були зупинені Росією після її вторгнення в Україну, "Північний потік-2" так і не запрацював після того, як Німеччина скасувала процес затвердження.    

Нагадаємо

26 лютого 2024 року Данська поліція оголосила, що припиняє розслідування вибухів на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" у Балтійському морі в 2022 році через недостатність доказів для порушення кримінальної справи в Данії.