nobelivskyi-laureat-mukhammad-yunus-ocholyt-tymchasovyi-uriad-banhladesh

Нобелівський лауреат Мухаммад Юнус очолить тимчасовий уряд Бангладеш

 • 20718 переглядiв

Мухаммада Юнуса призначено главою тимчасового уряду Бангладеш після відставки прем'єра Шейх Хасіни. Рішення прийняте за підсумками зустрічі президента з лідерами студентського руху проти дискримінації.

Лауреата Нобелівської премії миру Мухаммада Юнуса призначено главою тимчасового уряду Бангладеш. Про це пише газета Dhaka Tribune, передає УНН.

Деталі

Рішення було прийняте за підсумками зустрічі президента з лідерами руху "Студенти проти дискримінації". Повноцінний кабінет тимчасового уряду буде сформовано після консультацій із різними політичними партіями.

Доповнення

5 серпня після численних акцій протесту прем'єр Бангладеш Шейх Хасіна оголосила про відставку та залишила країну. Армія країни заявила про створення тимчасового уряду. Лідери студентських протестів заявляли, що не ухвалять уряд, який очолює армія.

Нобелівський лауреат Мухаммад Юнус заявив, що готовий очолити тимчасовий кабінет, чого вимагали маніфестанти, які беруть участь у протестах проти прем'єра Шейха Хасіна. Він також наголосив на необхідності проведення в республіці вільних виборів.

У 2006 році Мухаммад Юнус був удостоєний Нобелівської премії миру за свою діяльність, спрямовану на економічний розвиток. Через свій банк Grameen Bank він надавав мікрокредити бідним мешканцям Бангладеш під низький відсоток. У січні 2024 року пана Юнуса було засуджено в Бангладеш до позбавлення волі. Наразі нобелівський лауреат знаходиться у Парижі.

Прем'єрка Бангладеш подала у відставку і втекла з країни на тлі масових протестів у країні05.08.24, 14:29

Популярні

Новини по темі

У Сумах чути вибухи, оголошено загрозу балістичних ударів

 • 28413 переглядiв

Нігер розірвав дипломатичні відносини з Україною

 • 28108 переглядiв

У Мукачеві внаслідок наїзду поїзда загинула дитина

 • 10522 переглядiв

Росія здійснила 45 обстрілів Сумської області за добу

 • 27755 переглядiв