ukenru
nimetskiy-oftalmolog-nosinnya-zakhisnoyi-maski-provokuye-sindrom-sukhogo-oka

Німецький офтальмолог: носіння захисної маски провокує синдром сухого ока

 • 28136 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Один із наслідків пандемії коронавірусу, який фіксують офтальмологи, поширення синдрому сухого ока через носіння захисної маски. Про це в ексклюзивному інтерв'ю УНН розповів професор, доктор медицини, голова відділення офтальмології Гейдельберзького університету (Німеччина) Герд Уве Ауффарт.

Медик зазначає, що наслідки коронавірусу не обійшли стороною і офтальмологію. Він нагадав, що в Китаї одним з перших з пацієнтами з COVID-19 мав справу саме офтальмолог.

Цитата

"І треба сказати, що на сьогодні ми маємо багато проблем. Зокрема, люди, які перехворіли на коронавірус, мають більш послаблений імунітет. Це особливо відчувається якщо пацієнтів чекає пересадка, припустимо, рогівки або інші операції. Вони їх гірше переносять, вимагають більшого періоду відновлення. Найпростіший приклад: через те, що ми змушені значний період часу носити маску, відповідно, ми маємо більше проблем з синдромом сухого ока. Це теж вимагає додаткової терапії", - розповів професор Герд Уве Ауффарт.

Додамо

Він також розповів, що проблема синдрому сухого ока, поряд з розвитком короткозорості, часто супроводжує тих, хто багато часу проводить за екранами моніторів. За словами медика, це сильно впливає на людей, зокрема на їх працездатність. І все це вимагає постійної комплексної терапії.

Детальніше читайте: Хірург-офтальмолог: пацієнти, які перехворіли на COVID-19, важче переносять операції на очах

Що таке синдром сухого ока?

Синдром сухого ока - це зміни, що відбуваються на поверхні рогівки і кон'юнктиви через відсутність або низьку якість слізної рідини. У результаті, поверхня очей погано зволожена, що може викликати дискомфорт, проблеми із зором і травми рогівки і кон'юнктиви.

Українські Національні Новини

Суспільство