ukenru
nimetskim-batkam-ne-dozvoliti-nazvati-ditinu-lyutsifer

Німецьким батькам не дозволити назвати дитину "Люцифер"

 • 8647 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Працівники служби цивільного обліку, відмовили парі з німецького міста Кассель, яка хотіла зареєструвати свого новонародженого сина "Люцифер", передає УНН з посиланням на DW.

Реєстратор відмовився поставити незвичайне ім'я в свідоцтво про народження дитини, батьки відмовились обрати інше.

Справа дійшла до суду, де пару все ж переконали не давати своєму синові ім'я, яке багато людей в усьому світі пов'язує із чистим злом. Дитині обрали і’мя Луціан.

Оскільки ім'я означає уособлення зла, Асоціація німецької мови (GfdS) сприйняла це неприйнятним.

Незважаючи на відсутність правил стосовно вибору дитячих імен у Німеччині, батьки не можуть назвати їх на будь-який лад. Реєстратор повинен схвалити кожне ім'я, щоб надати свідоцтво про народження дитини.

Більшість батьків у Німеччині приймають рішення щодо традиційних імен для своїх дітей. GfdS збирає записи сотень реєстраційних відділень по всій країні щороку для складання списку найпопулярніших імен. У 2016 році вони отримали понад мільйон окремих записів, які охоплюють 97 відсотків усіх дитячих імен, присвоєних торік.

Найпопулярнішими іменами для дівчат були Марія, Софі та Софія. Для хлопчиків, у першій трійці опинились Еліас, Александр і Максиміліан.

У попередні роки були зареєстровані імена як "Гендальф", "Годсгіфт" або "Кастане" (з німецької - "каштан"). В інших випадках, батькам, які хотіли назвати дитину "Веспа", "Вестенд" та "Дракула", було відмовлено організацією.

У 2015 році мати-біженка була настільки вдячна за своє нове життя в Німеччині, що назвала свою доньку Ангела Меркель, на честь канцлера Німеччини.

Нагадаємо, у Британії назвали найпопулярніші імена для новонароджених в Англії та Уельсі за минулий рік. У списку з десяти чоловічих імен опинилось і'мя Мухаммед, яке виявилось популярнішим за і'мя британського принца.

Українські Національні Новини

Новини Світу