nimechchyna-sprostovuie-chutky-pro-skorochennia-dopomohy-ukraini

Німеччина не скоротить військову допомогу Україні – Deutsche Welle

 • 28897 переглядiв

Уряд ФРН заперечив інформацію про можливе обмеження фінансової допомоги Україні в 2025 році. Німеччина підтвердила свою відданість підтримці України та продовження постачання зброї.

Уряд Німеччини спростував чутки про можливе обмеження фінансової допомоги Україні в 2025 році через внутрішньополітичні міркування та проблеми з бюджетом, підкресливши, що підтримка залишиться незмінною. Пише УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Уряд ФРН спростував чутки про те, що фінансова допомога Україні наступного року буде обмежена із внутрішньополітичних міркувань та проблем із федеральним бюджетом.

"Німеччина залишається абсолютно відданою своїй справі, і слова канцлера про те, що підтримка України триватиме стільки, скільки буде потрібно, і що ніхто, особливо російський президент, не може сподіватися, що ми послабимо ці зусилля, залишаються в силі", - наголосив заступник офіційного представника уряду ФРН Вольфганг Бюхнер у Берліні.

Цю заяву Бюхнер зробив на тлі повідомлень у пресі, що в 2025 році військова допомога Україні з боку Німеччини, через бюджетні обмеження, не перевищить заплановані 4 мільярди євро.

ЗРК IRIS-T, дрони та боєприпаси: Німеччина виділила нову допомогу Україні19.08.24, 13:38

Він підкреслив, що "в нашій участі та рішучості підтримувати Україну нічого не зміниться," і назвав "ганебними" спекуляції щодо того, що федеральний уряд Німеччини може обмежити фінансову допомогу Україні перед виборами до земельних парламентів (ландтагів) у східних регіонах ФРН.

Згідно з опитуваннями громадської думки, значна частина жителів східних федеральних земель ФРН скептично налаштовані щодо постачання зброї Україні та підтримки її з боку Німеччини, надаючи перевагу якнайшвидшому початку мирних переговорів між Москвою та Києвом.

Бюхнер також спростував твердження, що Німеччина зменшить підтримку України "через внутрішньополітичні міркування," наголошуючи на планах "досягти міжнародного фінансування допомоги Україні з 2025 року." Він зазначив, що країни Великої сімки працюють над використанням заморожених російських активів як гарантій для надання Україні кредитів на суму 50 мільярдів євро, які мають стати доступними у 2025 році.

Він також спростував повідомлення про призупинення постачання деяких видів озброєнь, зокрема системи ППО IRIS-T SLM, до України з фінансових причин, підкресливши, що це неправдива інформація.

Цього року Німеччина має поставити Україні чотири зенітно-ракетні комплекси IRIS-T SLM, десять самохідних зенітних установок Gepard, 16 самохідних гаубиць, десять танків Leopard, бойові безпілотники та кілька тисяч артилерійських і танкових снарядів, про що раніше розповідав генерал Крістіан Фройдінг у підкасті бундесверу Nachgefragt.

Представник МЗС Німеччини також підтвердив, що країна продовжить працювати разом з іншими партнерами, щоб забезпечити Україну необхідними ресурсами для продовження боротьби за свободу та самовизначення, як повідомляло агентство AFP 19 серпня.

Контекст

Як раніше повідомила газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, німецький Мінфін повідомив колег із Міноборони, що ФРН більше не може фінансувати нову підтримку України.

Ірина Колеснік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина не скоротить військову допомогу Україні – Deutsche Welle

     • 28897 переглядiв

    Близько 930 тисяч українців заброньовані від мобілізації

     • 8560 переглядiв

    Партизани розвідали ремонтну базу росії в Луганській області

     • 16592 переглядiв

    Данія надасть Україні військову допомогу на 116 млн доларів

     • 10876 переглядiв