nimechchyna-oholosyla-pro-novyi-paket-viiskovoi-dopomohy-ukraini

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

 • 19381 переглядiв

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на суму 1,3 мільярда євро. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час свого візиту до Києва подякував українському міністру Рустему Умерову за ефективність німецької зброї

Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги 1,3 мільярда євро. Про це заявив Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час свого візиту до Києва. Його слова цитує пресслужба Міністерства оборони України, передає УНН.

Ми продовжимо підтримувати Україну у сфері протиповітряної оборони. І тому я із задоволенням оголошую про новий пакет допомоги, який включає зокрема ще чотири системи IRIS-T.

— сказав Міністр оборони Німеччини.

Деталі

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що до нового пакету військової допомоги для України увійшли 155мм артилерійські снаряди та інше озброєння.

Зокрема, акцент був зроблений на протиповітряному захисті, що є на думку Пісторіуса, надзвичайно важливим, ключовим елементом для успішної оборони України.

Це допоможе вам у вашій боротьбі проти російської агресії. Ми підтримуємо Україну стабільно і надійно.

 — зазначив Борис Пісторіус.

Рустем Умєров подякував колезі за візит до України у важливий день – День гідності і свободи.

Міністри разом відвідали один із військових навчальних центрів, побачили, як реформується процес навчання.

Також Рустем Умєров та Борис Пісторіус побували у пункті управління ППО, на озброєнні якого перебуває один із переданих Німеччиною ЗРК Patriot.

"Ефективне застосування цієї зброї дозволяє нашій економіці працювати, у тому числі підприємствам ВПК", — сказав Рустем Умєров.

Нагадаємо

На минулому тижні підготувала для України ще й нову партію будівельного обладнання. В рамках цієї ініціативи Німеччина передасть Україні транспортери, мініекскаватори, бетономішалки тощо.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

     • 19381 переглядiв

    Кабмін удосконалив порядок виплат ВПО

     • 28067 переглядiв

    У Запоріжжі чули вибухи: що відомо

     • 20269 переглядiв

    Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Дніпра – Генштаб

     • 22802 переглядiв