niderlandy-vnesly-20-mln-yevro-do-fondu-koalitsii-z-pytan-bezpilotnykiv-dlia-ukrainy-metoiu-yakoho-ye-zakupivlia-1-mln-udarnykh-bezpilotnykiv-fpv

Нідерланди виділили 20 мільйонів євро на закупівлю FPV-дронів для ЗСУ

 • 23618 переглядiв

Нідерланди внесуть 20 мільйонів євро до спільного фонду коаліції з розробки безпілотників для закупівлі близько мільйона ударних безпілотників з оглядом від першої особи для Збройних сил України.

Нідерланди внесуть €20 мільйонів до спільного фонду коаліції безпілотників для України. Очікується, що кошти буде використана для закупівлі мільйона FPV-дронів для Сил оборони. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони Нідерландів.

Деталі

Нідерланди внесуть €20 мільйонів до спільного фонду нової коаліції дронів

- йдеться в заяві нідерландського міністерства. 

Зазначається, що у межах ініціативи Україні мають бути поставлені цього року близько мільйона ударних безпілотників із функцією First Person View. Коаліція також прагне згодом постачання, включивши до них безпілотники інших типів, наприклад для розвідки.

Україні терміново потрібна велика кількість ударних безпілотників. Вони довели свою ефективність на полі бою. Ми забезпечимо це разом з 11 іншими країнами, що ми підтвердили сьогодні під час саміту НАТО

- сказав міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Доповнення

У відомстві додали, що вже понад 265 компаній, у тому числі 9 нідерландських, виступили з пропозицією постачати Україні FPV-дрони. У Міноборони пояснюють, що уряд хоче використати інноваційний потенціал нідерландської промисловості для військової підтримки України, а також для зміцнення власних збройних сил. 

Крім того, Нідерланди можуть застосувати отримані уроки про безпілотники на практиці у сфері тактики (протидії) дронів, стратегії та промислового виробництва.

Нагадаємо

Коаліція дронів для України створила фонд, у який уже внесено понад 45 млн євро, для швидкої доставки безпілотників.

Популярні

Новини по темі

На шпилі Руанського собору у Франції спалахнула пожежа

 • 13543 переглядiв