ukenru
ni-na-yakomu-etapi-tse-ne-bula-borotba-proti-rosiyi-tikhanovska-zvernulasya-do-rosiyan

Ні на якому етапі це не була боротьба проти Росії: Тіхановська звернулася до росіян

 • 16686 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Опозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тіхановська записала відеозвернення до росіян, зазначивши, що протести в Білорусі ні на якому етапі не були боротьбою проти Росії, закликавши не вірити пропаганді і розповівши, чому білоруський народ вимагає, аби Олександр Лукашенко пішов. Відеозвернення оприлюднила її пресслужба, передає УНН.

"Шановні громадяни Росії. Народи Білорусі і Росії завжди були сусідами і близькими друзями. Я впевнена, що залишаться такими і надалі. На жаль, російська пропаганда намагається максимально спотворити те, що відбувається в Білорусі. Я закликаю вас не піддаватися впливу цієї брехні і знати справжню причину, чому білоруський народ вимагає, аби Лукашенко пішов. До виборів 2020 року Олександр Лукашенко підійшов без шансів на переобрання. Без реальної підтримки. У результаті багаторічної кризи економіки, неготовність громадян миритися з відсутністю базових прав і свобод. Через це Лукашенко вибрав єдину тактику, яку він знає - не допускати до виборів незалежних кандидатів. Кидати їх в тюрми і видворяти з країни", - сказала Світлана Тіхановська.

Вона зазначила, що навіть не дивлячись на це, Олександр Лукашенко програв і сфальсифікував вибори, і були встановлені тисячі фактів порушень, а також свідчення тиску на членів виборчих комісій.

"Нелегітимний президент віддав наказ стріляти у беззбройних громадян. Закидати їх гранатами. Використовувати газ і водомети. Понад 10 тис. осіб були арештовані. 7 загинули. Сотні були понівечені і стали жертвами насильства. Це не могло статися без прямого наказу влади", - додала Світлана Тіхановська.

Вона вказала на те, що в Білорусі проходять масштабні протести з вимогами, щоб пішов Лукашенко, були проведені нові, чесні і прозорі вибори, звільнені політв'язні.

"Ні на якому етапі це не була боротьба проти Росії і впевнена, не стане такою. Будь ласка, не вірте пропагандистським ЗМІ і політикам, що стверджують зворотне. Дуже важливо не зіпсувати відносини між нашими народами", - зазначила Світлана Тіхановська.

"Ми, білоруси, дуже вдячні росіянам, які вже підтримують спротив народу диктатору, який незаконно утримує владу. Ми не забудемо ніякі з жестів або акцій солідарності. Спасибі вам за це!" - йдеться у підписі до відеозвернення.

Нагадаємо, раніше Світлана Тіхановська заявила, що тимчасово окупований Крим "відійшов іншій державі" з порушенням міжнародних законів.

Українські Національні Новини

Новини Світу