Крім того, через неякісне харчування починають хворіти 600 млн осіб щорічно.
"Продукти харчування повинні бути джерелом насичення і задоволення, а не причиною хвороби або смерті", - коментує генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейес.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг смертності через неправильне харчування очолила Україна
Гендиректор ВООЗ підкреслив, що в умовах глобалізації "безпека харчових продуктів - це проблема кожного із нас".
Дані ООН свідчать про те, що до 2050 року дві третини населення проживатимуть в містах-гігантах з населенням 10 і більше мільйонів людей. У зв'язку з цим будуть потрібні додаткові інвестиції у вирішенні таких задач, як розподіл продовольства і утилізація харчових відходів.
"Зі зміною клімату також змінюються механізми потрапляння в їжу патогенів та мікотоксинів, морських біотоксинів і важких металів таких як кадмій, ртуть тощо", - йдеться у повідомленні.
Відзначимо, що, за словами народного депутата Сергія Тригубенка, в Україні відповідальності за масові отруєння винні не несуть.
Як писав УНН, через відсутність належного контролю за якістю харчування останні чотири роки кількість отруєнь українських школярів зросла в 17 разів.