neobkhidno-vidnoviti-doviru-pershiy-vistup-sunaka-na-posadi-premyera-velikoyi-britaniyi

"Необхідно відновити довіру": перший виступ Сунака на посаді прем'єра Великої Британії

 • 193957 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Ріші Сунак став прем'єр-міністром Великої Британії у вівторок після зустрічі з королем Чарльзом та у своїй першій промові на посаді заявив про необхідність "відновити довіру після всього, що сталося", передає УНН з посиланням на ВВС.

Цитата

"Я повністю усвідомлюю, наскільки важкі речі. І я також розумію, що мені потрібно зробити роботу, щоб відновити довіру після всього, що сталося. Все, що я можу сказати, те, що я не злякався, сподіваюся відповідати вашим вимогам", - заявив він.

Деталі

Нижче наведено основні моменти першого виступу Сунака як прем'єр-міністра перед його офісом № 10 на Даунінг-стріт.

Економіка

"Наша країна зіткнулася з глибокою економічною кризою. Наслідки COVID досі зберігаються. Війна путіна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки та ланцюжки поставок у всьому світі".

"Я поставлю економічну стабільність та впевненість в основу порядку денного цього уряду. Це означатиме, що попереду будуть важкі рішення", - повідомив Сунак.

Про помилки

"Я хочу віддати належне моїй попередниці Ліз Трасс. Вона не помилилася, бажаючи покращити зростання у цій країні. Це благородна ціль. І я захоплювався її невпинним прагненням змін. Але були допущені деякі помилки - не зі злої волі чи злих намірів. Насправді, якраз навпаки. І я був обраний лідером моєї партії та вашим прем'єр-міністром частково для того, щоб виправити їх".

"І ця робота розпочинається негайно. Я поставлю економічну стабільність та впевненість в основу порядку денного цього уряду", - додав прем'єр.

Про Бориса Джонсона

"Я завжди буду вдячний Борису Джонсону за його неймовірні здобутки на посаді прем'єр-міністра, і я ціную його теплоту та щедрість духу. І я знаю, що він погодиться з тим, що мандат не є виключною власністю будь-якої однієї людини. Це мандат, який належить усім нам та об'єднує їх. І серце цього мандата – наш маніфест. Я виконаю його обіцянку".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Фінські сейсмологи зафіксували п'ять вибухів у водах росії

     • 170028 переглядiв