nemaye-yasnosti-avtor-materi-vsikh-sanktsiy-proti-rf-senator-menendes-zayaviv-pro-trudnoschi-rozglyadu-dokumentu-v-kongresi

Немає ясності: автор "матері всіх санкцій" проти РФ сенатор Менендес заявив про труднощі розгляду документу в Конгресі

 • 19167 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Голова міжнародного комітету сенату США демократ Роберт Менендес заявив, що конгресмени не можуть домовитися про конкретні санкції проти Росії. Про це Менедес розповів в інтерв'ю виданню The Washington Post, передає УНН.

Цитата

"Звичайно, ми ведемо інтенсивні переговори. Я вважаю, що є кілька пунктів, на які ми намагаємося вирішити проблему пошуку шляхів узгодження різних поглядів, але ми дуже близькі. І я б хотів, щоб закон було ухвалено найближчим часом, щоб фактично президенту Путіну було зрозуміло повідомлення, що насправді адміністрація Байдена не тільки віддана цьому курсу дій, але що Конгрес Сполучених Штатів говорить в один голос.

І з цього приводу дозвольте мені просто прояснити це. Я думаю, що між демократами та республіканцями немає ясності щодо бажання та необхідності відштовхнути Володимира Путіна та вимагати величезних наслідків за будь-який прорахунок вторгнення Путіна", - заявив сенатор.

Цитата

"Я думаю, що ми зайшли в глухий кут", - заявив журналісту видання CNN автор законопроекту про санкції проти Росії Менендес. - Зупинка пов’язана із вторинними санкціями, накладеними на банк і на "Північний потік-2".

Що передувало

У грудні 2021 року Менендес заявляв про створення "матері всіх санкцій" проти Росії в разі вторгнення в Україну. Наголошувалося, що пакет заходів матиме "руйнівні наслідки" для російського народу.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Конгрес США не встиг розглянути законопроект про антиросійські санкції у разі ескалації напруженості навколо України, оскільки 9 лютого палата представників США пішла на канікули, так і не проголосувавши законопроект.

Вона відновить роботу 28 лютого.

Щоб обидві палати Конгресу погодили пакет санкцій, демократам потрібна підтримка республіканської меньшості.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Померла невістка Геннадія Кернеса

     • 855885 переглядiв

    За вбивство 14-річної дівчинки юний одесит отримав 15 років

     • 12396 переглядiв