ukenru
negoda-ne-vidstupaye-na-odeskiy-trasi-dosi-tri-tochki-de-ne-proyikhati

Негода не відступає: на Одеській трасі досі три точки, де не проїхати

 • 17591 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. На трасі М-05 Київ-Одеса досі через негоду є проблемні ділянки з рухом транспорту. Зокрема, на автодорозі застрягли близько сотні вантажівок. Рятувальники мають відбуксирувати фури, щоб можна було розчистити сніг. Про ситуацію на дорозі повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДСНС та Укравтодору.

Цитата пресслужби Укравтодору:

“Одна з найбільших транспортних артерій регіону залишається закритою. Попри безперервну роботу снігоприбиральної техніки, на автошляху Київ – Одеса досі є проблемні ділянки… Критичних точок на трасі М-05 зараз є три. На них у снігову пастку потрапили близько сотні вантажівок”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Аби снігоприбиральна техніка змогла розчистити покриття, спершу потрібно відбуксирувати фури. Цим займається ДСНС та дорожні служби. Лише після звільнення проїжджої частини від великогабаритних транспортних засобів техніка шляховиків може рухатися. Більшість вантажівок на трасі Київ – Одеса стоять на майданчиках відстою, на узбіччях чи біля АЗС, додали в Укравтодорі.

Водночас вказано, що з 11 години на Одещині скасували обмеження та відновили рух всіх видів автомобілів частиною мережі доріг загального користування - загалом на 20 відрізках автодоріг

При цьому, за інформацією ДСНС, станом на 14 годину на Одещині досі було заборонено рух великовагових транспортних засобів на автодорогах державного значення М-05 Київ-Одеса, М-15 Одеса-Рені та М-16 Одеса – Кучурган. На інших автодорогах державного та місцевого значення обмеження зняті.

“На автодорозі М-05 Київ – Одеса найбільш проблемною ділянкою залишається відрізок Знам’янка – Ревова (спостерігаються перемети протяжністю близько 30 км). Вантажні автомобілі почали рух в напрямку міста Києва. В напрямку міста Одеса продовжуються роботи по вивільненню вантажівок. Рух легкового транспорту забезпечено у двох напрямках”, - вказано у повідомленні.

Доповнення

З 27 січня з півдня на територію України перемістився активний сніговий циклон, який призвів до надзвичайних ситуацій в південній частині території країни.

Дороги Одеської та Миколаївської областей 28 січня були перекриті. На трасі Київ-Одеса утворився 4-кілометровий затор з вантажівок.

Починаючи з 00:00 29 січня спостерігалося переміщення циклону в центральні та північно-східні області. Одночасно в західних областях розпочалися опади в вигляді снігу, з висотою снігового покрову від 1-5 см.

За даними ДСНС, 30-31 січня на дорогах України, крім південно-східної частини, очікується ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ , ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг.

Українські Національні Новини

Суспільство