ukenru
negoda-na-khersonschini-vidileno-2-5-mln-grn-materialnoyi-dopomogi

Негода на Херсонщині: виділено 2,5 млн грн матеріальної допомоги

 • 13798 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Для надання матеріальної допомоги мешканцям населених пунктів Херсонської області, постраждалим від стихійного лиха 3-5 червня, виділено 2 млн 500 тис. грн. Про це у відповідь на запит журналіста УНН повідомили у Херсонській обласній державній адміністрації.

Для надання матеріальної допомоги мешканцям населених пунктів Херсонської області, постраждалим від стихійного лиха (3-5 червня – ред.), виділено 2 млн 500 тис. грн:

- 2,0 млн грн на надання матеріальної допомоги для компенсації збитків жителям смт Нова Маячка Олешківського району, які постраждали внаслідок погодних умов від підтоплення.

- 500,0 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі будівлі Таврійської загальноосвітньої школи I-III ступенів Гладківської об’єднаної територіальної громади Голопристанського району.

- З районного бюджету Олешківського району в рамках районної програми із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій виділено 2388,0 тис. грн, у тому числі 400,0 тис. грн на надання матеріальної допомоги для компенсації збитків мешканцям смт Нова Маячка та села Козачі Лагері, потерпілим внаслідок негоди; 30,0 тис. грн на придбання насосного обладнання; 1958,0 тис. грн на аварійно-відновлювальні роботи будівлі Козачелагерської загальноосвітньої школи.

- За рішенням позачергової сесії Козачелагерської сільської ради Олешківського району виділено 500 тис. грн для допомоги жителям населеного пункту, помешкання яких постраждали від стихійного лиха.

- З районного бюджету Бериславського району виділено кошти в сумі 22,891 тис. грн на відновлення шиферної покрівлі Тягинського закладу повної загальної середньої освіти.

- З бюджетів Великолепетиської селищної та Князегригорівської сільської рад Великолепетиського району на ліквідацію наслідків негоди виділено 300 тис. грн та планується додаткове виділення 200 тис. грн.

Як повідомляв УНН, у наслідок негоди 3-5 червня у Херсонській області було завдано збитків від 13 до 15 млн гривень.

На початку червня через сильний вітер у селі Козачі Лагері на Херсонщині було повалено близько 50 дерев, пошкоджено дахи 50 будівель, у тому числі школи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП