ne-prostoiav-i-dvokh-dniv-u-kyievi-nevidomi-zrizaly-dub-posadzhenyi-na-chest-romana-ratushnoho

Не простояв і двох днів: у Києві невідомі зрізали дуб, посаджений на честь Романа Ратушного

 • 51682 переглядiв

У ніч на 15 грудня невідомі  у Шевченківському районі столиці зрізали дуб, який містяни висадили в пам'ять про захисника України Романа Ратушного. Про це повідомляє комунальне об'єднання "Київзеленбуд", передає УНН.

Деталі 

Інцидент стався вночі на вулиці Січових Стрільців 49. Дерево, яке кияни висадили 13 грудня 2023 року не простояло і декілька днів.

Дванадцятирічний дуб, наданий громадською організацією "Зберегти Квіти України", мав стати символом боротьби за незалежність України та живим нагадуванням про ціну нашої свободи

- йдеться у дописі.

Зазначається, що комунальники Шевченківського району Києва та меценати вже звернулися до правоохоронних органів з проханням встановити та притягнути до відповідальності осіб, що знищили дерево.

Довідково

У 2019 році Роман Ратушний очолив громадську ініціативу "Захистимо Протасів Яр", яка боролася проти будівництва трьох багатоповерхівок у парковій зоні Києва.

Завдяки його роботі КМДА повернула Протасовому Яру статус зеленої зони. А у жовтні 2020 року суд визнав дозвіл на забудову Протасового Яру неправомірним.

9 червня 2022 року голова громадської організації "Захистимо Протасів Яр" і розвідник 93-ї ОМБр "Холодний Яр" Роман Ратушний загинув. Він брав участь у боях під Києвом, потім на Сумщині та під Ізюмом.

Нагадаємо

Депутат Київради одноголосно підтримали присвоєння заказнику "Протасів Яр" імені Романа Ратушного.  У спільноті "Захистимо Протасів Яр" пообіцяли, що докладатимуть зусиль задля того, аби Протасів Яр ще довго нагадував наступним поколінням киян про Романа.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні оголосили в розшук російського "патріарха" кирила

     • 32736 переглядiв