ukenru
nbu-zberig-prognoz-po-inflyatsiyi-na-tsey-rik

НБУ зберіг прогноз по інфляції на цей рік

 • 6803 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. У вересні поточного року інфляція в річному вимірі знизилась до 7,5%, причому це зниження продовжилось і в жовтні. Як і раніше, очікується, що інфляція знизиться до 6,3% на кінець 2019 року. Про це заявив голова Нацбанку Яків Смолій на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"У вересні 2019 року споживча інфляція в річному вимірі сповільнилася до 7,5% та була навіть нижчою за прогноз, опублікований у липневому Інфляційному звіті. Зниження інфляції продовжилося і в жовтні, як свідчать результати нашої попередньої онлайн оцінки", - зазначив Смолій.

За його словами, в основі цієї стійкої тенденції – поступове послаблення фундаментального тиску на ціни, ознакою якого є стрімке уповільнення базової інфляції. Жорстка монетарна політика стала однією з причин зміцнення обмінного курсу та покращення інфляційних очікувань. Це помітно позначається на цінах та перевищує вплив факторів, які навпаки тиснуть на ціни в бік підвищення, зокрема вплив все ще стійкого споживчого попиту, а також поганий врожай окремих овочів.

"Як і раніше, очікується, що інфляція знизиться до 6,3% на кінець цього року і на початку наступного увійде в цільовий діапазон та досягне середньострокової цілі 5% наприкінці 2020 року", - додав він.

Нагадаємо, до кінця наступного року рівень інфляції в Україні не має перевищити 5,5%, заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Ніколайчук.

Українські Національні Новини

Економіка