ukenru
nbu-sogodni-vviv-u-obig-onovleni-banknoti-200-griven

НБУ сьогодні ввів у обіг оновлені банкноти 200 гривень

 • 17527 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Національний банк України 25 лютого ввів в обіг оновлені банкноти у 200 гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу регулятора.

"Національний банк України сьогодні ввів у обіг оновлені банкноти номіналом 200 гривень, що поступово замінять у обігу банкноти попереднього зразка. З 25 лютого 2020 року оновлена банкнота номіналом 200 гривень є дійсним платіжним засобом на території України, нею можна вільно розрахуватися в торговельній мережі або здійснювати операції у банках", - йдеться у повідомленні.

Відсьогодні банки можуть отримувати нові банкоти у Національному банку і видавати їх своїм клієнтам, додали у регуляторі.

Виробники банкоматів, банківської лічильної техніки, програмно-технічних комплексів самообслуговування також зможуть відсьогодні отримати нові 200-гривневі банкноти в банків або у Національного банку для налаштування свого обладнання.

"Для громадян Національний банк створив максимально зручні умови – їм непотрібно обмінювати банкноти номіналами 200 гривень попереднього зразка на нові. Вони зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно як новими грошовими знаками, так і банкнотами номіналом 200 гривень зразка 2007 року", - додали у Нацбанку.

Поступово в обігу ставатиме більше нових 200-гривневих банкнот у результаті природнього зношення банкнот попереднього зразка, підсумували у НБУ.

Нагадаємо, НБУ показав новий банкнотний ряд.

Українські Національні Новини

Економіка