ukenru
nbu-pidtverdiv-konvertatsiyu-yevroobligatsiy-privatbanku

НБУ підтвердив конвертацію єврооблігацій ПриватБанку

 • 7694 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Національний банк України підтвердив конвертацію єврооблігацій у капітал. Про це йдеться у повідомленні прес-служби регулятора, передає УНН.

За інформацією прес-служби, ПриватБанк мав в обігу такі випуски облігацій: випуск на суму 175 млн дол. за ставкою 10,875% з погашенням 28.02.2018, випуск на суму 200 млн дол. за ставкою 10,25% з погашенням 23.01.2018 і випуск на суму 220 млн дол. за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Як зазначили у НБУ, облігації було випущено спеціальною компанією (SPV), зареєстрованою у Великій Британії, а надходження від розміщення облігацій були передані ПриватБанку у формі позики.

"Відповідно до статті 41.1 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" зобов’язання Приватбанку перед SPV у період здійснення тимчасової адміністрації були обміняні на акції додаткової емісії банку. Перехід банку у державну власність і припинення тимчасової адміністрації відбулися 21 грудня 2016 року", - йдеться у повідомленні регулятора.

Нагадаємо, міністр фінансів України Олександр Данилюк представив сімох членів наглядової ради ПриватБанку.

Як повідомляв УНН, головою правління ПриватБанку призначили О.Шлапака.

18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Українські Національні Новини

Економіка