Деталі
Найбільше м’яса та м’ясопродуктів споживають жителі Донецької області — 6,1 кг на місяць.
Чимало м’яса та м’ясопродуктів споживають жителі Дніпропетровської (5,2 кг), Миколаївської та Кіровоградської областей — по 5 кг на місяць.
Дещо менше, але теж чимало м’яса та м’ясопродуктів їдять жителі Чернігівської, Харківської, Полтавської та Львівської областей — по 4, кг на місяць.
Найменше м’яса та м’ясопродуктів споживають житель Тернопільської (3,8 кг), Київської (4 кг), Закарпатської (4,3 кг) та Івано-Франківської(4,3 кг) областей.
До теми
При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові та закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину.
Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини.
Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.
МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.