ukenru
natsrada-reform-rozglyane-reformu-dabi-pitannya-pidklyuchennya-elektroenergiyi-ta-reformu-nadrokoristuvannya

Нацрада реформ розгляне реформу ДАБІ, питання підключення електроенергії та реформу надрокористування

 • 21945 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Сьогодні Національна рада реформ розгляне питання, ініційовані Президентом України Володимиром Зеленським – реформа ДАБІ, питання підключення електроенергії та реформу надрокористування. Про це під час засідання Національної ради реформ заявив голова виконавчого комітету реформ України, експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, передає кореспондент УНН.

"Ми сьогодні на розсуд ради ініціюємо декілька речей, які ініціював Президент – спрощення будівницьких дозволів – реформа ДАБІ. Я хочу сказати, що це та реформа, яка поверталася неодноразово, потому що ми розуміємо про що йде мова, мова йде про масштабну корупцію, яку ми успадкували, вона продовжується…Якщо те, про що ми домовлялися раніше, сьогодні буде погоджено і потім пройде у Раді, будівельна галузь один раз й назавжди вперше за 30 років позбавиться корупції", - зазначив він.

Також, за словами Саакашвілі, буде розглянуте питання спрощення системи підключення до електроенергії.

"Друге питання – підключення до електроенергії…Ми пропонуємо систему, яка спростить видання дозволів на підключення електроенергії та скоротить кількість днів від 300 до 97 діб", - додав він.

Також, Національна рада реформ планує розглянути питання надракористування.

"Третя реформа - це надракористування. Україна казково багата корисними копалинами, це не тільки газ, яким Україна може себе повністю забезпечувати... В Україні є 20% світового запасу титану, в Україні є величезні поклади урану, в Україні є літій, берилій, в Україні є великий потенціал для освоєння космосу. Рідкісні метали зараз виходять на арену, є можливість будувати малі ядерні реактори, просто треба отримати доступ до цих надр. Ми пропонує від 2 років скоротити до 2 місяців, замість 8 органів залишити 1 орган, замість 4 дозвільних документів - 1 документ. Сьогодні 65% заяв відмовляють, буде не обґрунтовано відмовляти 0%, відповідно до цієї реформи", - додав Саакашвілі.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку на Вінниччину, під час якої огляне об’єкти інфраструктури та проведе засідання Нацради реформ. 

Українські Національні Новини

Політика