ukenru
nato-rozshirit-finansuvannya-viyskovoyi-diyalnosti-na-skhidnomu-flanzi

НАТО розширить фінансування військової діяльності на східному фланзі

 • 18387 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Міністри оборони НАТО обговорять розширення фінансування військової активності на східному фланзі Альянсу. Про це заявив у понеділок на пресконференції генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"У середу я представлю міністрам пакет пропозицій для початку підготовки до саміту... По-перше, я запропоную збільшити фінансування НАТО нашої основної діяльності щодо стримування та оборони. Це підтримає розгортання союзників в наших бойових групах в східній частині нашого Північноатлантичного союзу, повітряну поліцію, розгортання на морі та навчання", - сказав Генсек.

Деталі

Столтенберг також обіцяв запропонувати способи посилення політичної координації між союзниками.

"Китай і Росія знаходяться в авангарді авторитарної протидії міжнародному порядку, заснованому на правилах. Тому ми повинні розширювати наш політичний діалог і практичне співробітництво з партнерами-однодумцями для просування наших цінностей і захисту наших інтересів", - додав він.

Що було раніше

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в межах робочого візиту до Брюсселя 9 лютого провів зустріч з Єнсом Столтенбергом, під час якої обговорив подальші кроки України на шляху євроатлантичної інтеграції.

Денис Шмигаль зазначив, що мета України - членство в НАТО, і уряд України готовий зробити все можливе для досягнення цієї мети.

Українські Національні Новини

Політика