nato-obhovoryt-dii-rosii-ta-zbyraietsia-pohodyty-rekomendatsii-shchodo-reform-v-ukraini-na-shliakhu-do-chlenstva

НАТО обговорить дії росії та збирається погодити рекомендації щодо реформ в Україні на шляху до членства

 • 32932 переглядiв

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО на засіданні 28-29 листопада обговорять дестабілізуючі дії росії і проведуть перше міністерське засідання Ради Україна-НАТО за участю голови МЗС України Дмитра Кулеби, учасники погодять рекомендації щодо пріоритетних реформ в Україні на шляху до членства в НАТО. Про це повідомив у понеділок на пресконференції Генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН.

Завтра міністри обговорять дестабілізуючі дії росії в Україні та за її межами. (...) У середу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба приєднається до нас на перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Ми ще раз підтвердимо довгострокову підтримку НАТО

- сказав Столтенберг.

Деталі

Генсек НАТО наголосив, що минулого року Україна виграла битви за Київ, Харків та Херсон. "Цього року вони продовжують завдавати великих втрат росії. Україна відбила 50 відсотків території, яку захопила росія. Вона взяла гору як суверенна, незалежна держава. Це велика перемога для України. Тим часом росія слабша політично, економічно та військовому плані. Україна продовжує мужньо боротися. Ми продовжуємо їх підтримувати", - зазначив він.

Столтенберг зауважив, що цього місяця Німеччина та Нідерланди пообіцяли виділити Україні 10 мільярдів євро. Румунія відкрила навчальний центр для українських пілотів на F-16. Союзники, включаючи США та Фінляндію, надсилають більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів для захисту українських міст від атак росії. І 20 членів Альянсу зараз сформували коаліцію протиповітряної оборони України.

Союзники погоджуються, що Україна стане членом НАТО. На нашій зустрічі ми погодимо рекомендації щодо пріоритетних реформ в Україні. Оскільки ми продовжуємо підтримувати Київ на його шляху до членства в НАТО

- наголосив Столтенберг.

Нагадаємо

Столтенберг, коментуючи перспективу переговорів між Україною і рф заявив, що немає ознак того, що путін готується до миру.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський інвестиційний банк відкриє регіональний офіс у Києві

     • 33802 переглядiв

    Суд підтвердив, що ПриватБанк не повернуть колишнім власникам

     • 30311 переглядiв