nato-nadayut-sloveniyi-dopomogu-u-likvidatsiyi-naybilshoyi-za-30-rokiv-poveni

НАТО надають Словенії допомогу у ліквідації найбільшої за 30 років повені

 • 268703 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Члени НАТО надають допомогу Словенії у ліквідації сильної повені, яка розпочалась минулої п'ятниці і від якої постраждали дві третини країни. Про це заявив Генеральний секретар Єнс Столтенберг у понеділок у телефонній розмові з прем'єр-міністром Робертом Голобом, повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Альянсу.

Цитата

"На прохання Словенії про допомогу координаційний центр НАТО з реагування на катастрофи негайно повідомив усі 31 країну-члена і 35 партнерів Альянсу про ваші потреби. Я вітаю те, що члени Альянсу негайно надали допомогу, в тому числі гелікоптери, модульні мости, екскаватори і інженерну експертизу», - заявив Столтенберг.

Деталі

У відповідь на запит Словенії про допомогу через Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи (EADRCC) Іспанія запропонувала передати один важкий гелікоптер CH-47, на борту якого може перебувати до 25 осіб, включно з екіпажем і допоміжним персоналом.

Зазначається, що члени Альянсу також надають підтримку Словенії через ЄС і на двосторонній основі. Болгарія, Хорватія, Німеччина і Франція запропонували допомогу, в тому числі гелікоптери, екскаватори, збірні мости і інженерні команди.

Сполучені Штати також направили Словенії свій персонал для оцінки ситуації і визначення нагальних гуманітарних потреб.

Нагадаємо

Словенія звернулася за допомогою і обладнанням до партнерів по ЄС і НАТО після злив і повеней, які забрали життя п’ятьох людей і стали найбільшим стихійним лихом за час незалежності країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові повідомили про замінування Ратуші

     • 265945 переглядiв

    Берлін назвав переговори щодо України в Джидді "успішними"

     • 379413 переглядiв