nato-bude-maibutnim-ukrainy-pislia-yii-peremohy-u-viini-baiden

НАТО буде майбутнім України, після її перемоги у війні – Байден

 • 108052 переглядiв

Байден стверджує, що майбутнє України включає членство в НАТО, але після перемоги, виконання певних умов та підписання угоди про вступ до Альянсу. Він наголошує на єдності та підтримці військових зусиль України.

Президент США Джо Байден, під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським висловив упевненість, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу, але треба забезпечити перемогу України у війні з рф.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Голос Америки.

Я дуже гордий тим, яким сильним і об’єднаним стало НАТО. Путін хотів фінляндизації НАТО, коли я зустрічався з ним у Женеві відразу після свого обрання, але він отримав натизацію Фінляндії. НАТО буде в майбутньому України – без питань. Як ми сказали у Вільнюсі: Україна буде членом НАТО, коли всі союзники погодяться і будуть виконані умови. Зараз потрібно впевнитися, щоб вони виграли війну

– сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака рф на Київ: уламки ракет пошкодили лінії електропередачі, 35 будинків залишились без світла

Президент США також нагадав про заяву саміту НАТО у Вільнюсі, згідно з якою, Україна приєднається до НАТО, коли всі члени альянсу погодяться на це і будуть виконані умови.

Зараз ми маємо зробити все, щоб перемогти війну

- наголосив президент Байден.

Нагадаємо

Президенти Зеленський і Байден обговорили посилення протиповітряної оборони України та підрив російської логістики. Також Байден пообіцяв виділити 200 мільйонів доларів допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відповідь на все це буде": Зеленський відреагував на ракетну атаку рф на Київ

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни за добу атакували Запорізьку область 17 дронами

     • 41627 переглядiв

    Армія рф вдарила по Куп'янську, є загиблий та поранений

     • 38578 переглядiв