nasirova-zalyshyly-pid-vartoiu-z-alternatyvoiu-zastavy-u-ponad-120-mln-hryven

Насірова залишили під вартою з альтернативою застави у понад 120 млн гривень

 • 22831 переглядiв

Романа Насіроав, колишнього голову Державної фіскальної служби України, залишили під вартою; його заставу встановлено в розмірі понад 120 мільйонів гривень на тлі звинувачень у незаконному отриманні 722 мільйонів гривень.

Сьогодні Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишньому голові ДФС України Роману Насірову, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі - понад 722 млн грн, повідомили у середу у судовій установі, пише УНН.

6 грудня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони захисту на ухвалу ВАКС від 9 листопада 2023 року про продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою до колишнього голови ДФС України до 7 січня 2024 року з альтернативою внесення застави у розмірі 120 780 000 грн.  За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту, а ухвалу ВАКС — без змін

- йдеться у повідомленні Вищого антикорупційного суду. 

Доповнення 

Колишній посадовець підозрюється в одержанні на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із відшкодуванням ПДВ у значному розмірі юридичним особам, підконтрольним власнику агрохолдингу (ч. 4 ст. 368 КК України).

У жовтні 200 року суд обрав для ексголови ДФС Романа Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативною заставою у 523 млн грн.

У лютому 2023 року повідомлялося, що слідство у справі щодо колишнього голови ДФС України Романа Насірова та його радника, підозрюваних в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі - понад 722 млн грн, завершено.

Справу ексголови ДФС Насірова щодо хабара у 722 млн грн скерували до суду у травні.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі