Деталі
Тестування проводить Асоціація “Союз птахівників”, яка розробила і затвердила вимоги по вирощуванню птиці без застосування антибіотиків.
“Три птахофабрики групи МХП першими пройшли дану сертифікацію і отримали обгрунтоване право маркувати продукцію позначкою „Без антибіотиків“. Це маркування означає, що не тільки в самій продукції відсутні будь-які антибіотики, але також вони не застосовувалися в процесі вирощування птиці”, — пояснили в МХП.
Доповнення
Моніторинг був розпочатий 1 січня 2020 року за ініціативи трьох українських виробників курятини та яєць. У червні “Союз птахівників” надав двом підприємствам МХП — “Миронівська птахофабрика” та “Вінницька птахофабрика” — право наносити додаткове маркування класу “А” на свою продукцію.
Обидва, за результатами аудиту, виробляють курятину без антибіотиків.
Незалежний тест мали пройти й інші виробники, проте результатів не повідомлялось.