ukenru
nardepi-prosyat-ksu-roztlumachiti-chi-ne-porushuye-yikhnyu-nedotorkannist-proslukhovuvannya-rozmov

Нардепи просять КСУ розтлумачити, чи не порушує їхню недоторканність прослуховування розмов

 • 9948 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Група народних депутатів звернулась до Конституційного Суду України з проханням розтлумачити, чи не порушує їхню недоторканість порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної кореспонденції. Як передає кореспондент УНН, відповідне подання за підписом 59 нардепів розпочав сьогодні розглядати КСУ в режимі письмового провадження.

Зокрема, 3 клопотання просять дати офіційне тлумачення положень ч. 3 ст. 62, ч. 1,3 ст. 80 Конституції України у контексті таких питань: чи включає депутатська недоторканість в себе заборону порушення таємниць листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції народного депутата без отримання згоди ВР на його притягнення до кримінальної відповідальності. Також автори подання просять КСУ розтлумачити, чи вважається порушенням депутатської недоторканості прослуховування його розмов з 3-ми особами та відео контролю місць загального доступу, де він перебуває, якщо ВР не дала згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

Як повідомялв УНН, другий розгляд законопроекту щодо зняття депутатської недоторканності орієнтовно відбудеться у жовтні - на початку листопада.

Раніше, Конституційний суд України визнав конституційним законопроект Президента Петра Порошенка про скасування депутатської недоторканості народних депутатів з набранням чинності з 1 січня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика