ukenru
nardepi-priynyali-za-osnovu-zakon-pro-elektronne-rezidentstvo

Нардепи прийняли за основу закон про електронне резидентство

 • 21139 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 5270 про електронне резидентство. “За” проголосували 286 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Зокрема, законопроект “про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів” передбачає наступне:

Е-резидентом-підприємцем є Е-резидент, який зареєстрований на підставі його заяви через Портал “Дія”, фізичною особою-підприємцем, та обрав виключно спрощену систему оподаткування, обліку та звітності і ставку єдиного податку, встановлену для третьої групи без сплати ПДВ та без найманих осіб.

Закон дозволить дистанційну реєстрацію е-резидентів як ФОП, ведення бізнесу в юрисдикції України, відкриття банківських рахунків онлайн, та спрощений доступ до адмінпослуг в Україні з е-підписом (КЕП).

Додамо

Законопроект про електронне резидентство зареєстрували у жовтні 2020 року.

Раніше уряд прийняв постанову "Про проведення експерименту із запровадження та реалізації в Україні електронного резидентства", який дозволить іноземцям комфортні умови для бізнесу та залучить інвестиції до креативної економіки країни.

Українські Національні Новини

Політика