ukenru
nardepa-ideologa-zelenikh-metalurgiv-pereviryat-na-konflikt-interesiv

Нардепа - ідеолога "зелених металургів" перевірять на конфлікт інтересів

 • 17723 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. В рамках моніторингу та запобігання конфлікту інтересів у діяльності народних депутатів НАЗК перевірить поправку нардепа від "Слуги народу" Дмитра Кисилевського про надання державних пільг так званим "зеленим металургам". Про це у відповідь на запит УНН повідомили в НАЗК.

Свою поправку Кисилевський вніс до урядового законопроекту про “зелену” енергетику (№ 3658). Ця поправка передбачає, що “зеленими” металургами тепер вважаються сталеплавні підприємства, що здійснюють викиди до 250 кг вуглекислого газу на 1 тону сталевої продукції та виключно з електродуговим методом виробництва. Для таких підприємств введено пільговий тариф на передачу електроенергії, який не буде враховувати витрати “Укренерго” на виплати по “зеленому” тарифу, тобто фактично ці підприємства будуть сплачувати в рази менше коштів до бюджету.

При цьому поправка нардепа поширюється не на всіх, а лише на окремий бізнес, який зокрема належить його колишньому работодавцю Віктору Пінчуку. Так, до кола "обраних" належать: "Дніпросталь", "Електросталь", "Азовелектросталь", а також "Дніпроспецсталь".

У НАЗК з цього приводу повідомили про наміри проаналізувати діяльність депутата Кисилевського.

“Національне агентство на підставі п. 6 ч. 1 ст. 11 Закону України "Про запобігання корупції" здійснює моніторинг та контроль за виконанням вимог законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності народного депутата України Дмитра Кисилевського. Інформацію, наведену в запиті інформаційного агентства УНН щодо подання депутатом до законопроекту про "зелену" енергетику (№3658) поправки, після схвалення якої для певного виду підприємств введено пільговий тариф на передачу електроенергії, буде використано в межах цього моніторингу і контролю", - повідомили у НАЗК.

Там додали, що у разі виявлення конфлікту інтересів у Кисилевського, НАЗК вживатиме заходів реагування відповідно до положень ЗУ "Про запобігання корупції".

Нагадаємо, ініціатор пільгових тарифів Кисилевський раніше обіймав посаду директора з корпоративних відносин ТОВ "Інтерпайп Україна" Віктора Пінчука. Також за рахунок Пінчука нардеп Кисилевський відвідував Всесвітній економічний форум в Давосі.

Українські Національні Новини

Політика