ukenru
nardep-rozpoviv-yak-v-novinskiy-opinivsya-v-skladi-parlamentskoyi-delegatsiyi-v-parye

Нардеп розповів, як В.Новинський опинився в складі парламентської делегації в ПАРЄ

 • 9524 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Парламентська делегація до ПАРЄ має формуватися з усіх політичних сил, представлених у парламенті. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, передає УНН.

"Згідно українського законодавства, яке гарантується, перш за все, на правилах, які були напрацьовані Парламентською асамблеєю Ради Європи за десятки років, ці правила є обов'язковими для тих країн-учасників ПАРЄ, що делегація має формуватися з усіх політичних сил, представлених у парламенті", – зазначив він.

На запитання, чи дає це новообраному представнику делегації народному депутату від "Опозиційного блоку" Вадиму Новинському додаткові важелі захисту, тиску і недоторканності щодо кримінального провадження Л.Ємець сказав: "На період проведення сесії або комітетів українські делегати в ПАРЄ не можуть бути затримані і арештовані. Це для того, щоб делегати мали можливість представляти інтереси, не боячись політичних переслідувань незалежно від того, в якій це країні відбувається".

Нагадаємо, В.Новинський та К.Усов увійшли до складу української делегації в ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Політика