ukenru
napovnit-kisheni-na-finansuvannya-svoyeyi-viyskovoyi-mashini-kuleba-poyasniv-navischo-rf-obstrilyuye-ukrayinski-porti

"Наповнить кишені на фінансування своєї військової машини": Кулеба пояснив, навіщо рф обстрілює українські порти

 • 253284 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що, обстрілюючи українські порти росія має на меті спровокувати посилення продовольчої кризи та збагатитися для фінансування своєї військової машини. Про це він сказав в інтерв'ю France24, пише УНН.

Цитата

"Мета росії - спровокувати посилення глобальної продовольчої кризи, безперешкодно експортувати власне зерно і заробити на цьому якомога більше грошей. Проблема в цій стратегії полягає в тому, що за цю порочну стратегію президента путіна заплатять народ України та народ Африки тому, що наше зерно не йде на експорт, наша інфраструктура знищується. А звичайним людям по всій Африці доведеться платити більше за хліб та інші продукти через підвищення цін на продовольство", - заявив Кулеба.

Деталі

Він наголосив, що росія коштом Африки намагається "наповнити свої кишені грошима" задля фінансування своєї військової машини.

Крім цього, Кулеба прокоментував атаку рф на порт Рені на Дунаї, що знаходиться поблизу кордону з Румунією. Він зауважив, що цей порт є "дуже ефективною" інфраструктурою для експорту українського зерна, через що російський диктатор володимир путін на неї націлився.

"Той факт, що цей порт лежить прямо на кордоні з Румунією, ще раз говорить про те, що він (путін, - ред.) перевіряє реакцію НАТО, і НАТО має відреагувати на це твердо й рішуче. Два тижні тому у Вільнюсі ми обговорювали майбутнє членство України, і негласним аргументом було те, що "не треба провокувати росію". Україна була проти цього аргументу. Але зараз ми чітко бачимо, що росію не потрібно було провокувати. Вона діє за власною логікою і чинить нищівні атаки та провокації", - сказав міністр.

Нагадаємо

Міністерство оборони Великої Британії у звіті на основі розвідданих повідомило, що росія після виходу з Чорноморської зернової ініціативи, імовірно, почувається менш політично обмеженою і намагається завдати ударів по Одесі та регіону.

Українські Національні Новини

Політика