naperedodni-vyboriv-v-rf-putin-imovirno-nadav-nakaz-zakhvatyty-avdiivku-ta-kupiansk-isw

Напередодні виборів в рф путін, імовірно, надав наказ захватити Авдіївку та Куп’янск - ISW

 • 55449 переглядiв

путін, імовірно, наказав російським військам захопити Авдіївку та Куп'янськ до виборів у березні 2024 року в рамках своєї стратегії переобрання, повідомляє ISW.

Перед виборами президент росії володимир путін міг надати наказ російським військам взяти Авдіївку та Куп’янск до "голосування", щоб в диктатора з'явились аргументи на користь його президентства. Про це в новому огляді пише Інститут вивчення війни (ISW), повідомляє УНН.

Кремль, можливо, доручив російським військовим захопити Авдіївку та, можливо, Куп’янськ, до виборів у березні 2024 року

- йдеться в повідомленні.

Деталі

ISW вважає, що оголошення російським диктатором про його кандитатуру в президенти на церемонії нагородження російських військових, які воюють в Україні, свідчить про те, що війна відіграє значну роль у його передвиборній стратегії. Тому він не шкодуючи особовий склад намагається досягти успіхів на фронті.

Проте рф стурбована можливим негативним впливом суспільних невдоволень на тлі "м'ясних штурмів" на імідж путіна, тому кремль посилює цензуру та імовірно спробує переконати росіян, у яких вже починають виникати протестні настрої, в тому, що армія підтримуює владу. Ця демонстрація підтримки військовими кандидатури путіна, можливо, є стратегією страхування, якщо російські військові не зможуть захопити більше українських земель.

Нагадаємо

Родичі окупантів, які штурмують Авдіївку, в листі до путіна скаржаться, що російське командування поспішає захопити місто до Нового року, і тому відправляє на штурм весь доступний особовий склад. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: кремль боїться, що провали росіян на фронті вплинуть на президентські вибори в рф – ISW

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованій Макіївці на Донеччині "бавовна": що відомо

     • 41110 переглядiв

    У Києві знесли пам'ятник офіцеру більшовиків Щорсу

     • 52333 переглядiв

    Росіяни обстріляли Херсон, поранені двоє людей

     • 103831 переглядiв